Tuesday, August 30, 2011

SELAMAT HARI RAYA!

assalamualaikum.
30 ogos 2011.
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
SALAM MERDEKA

feeling raya yg xbest.
no komen.
esok berbaju biru sedondon.

rase nk bg penampar je kn kt muke gedik ni? 

Sunday, August 28, 2011

JIWA TERASA KOSONG

Duhai insan,
Jiwamu terasa kosong?
Perlu peneman,
Kekasih hati yang prihatin,
Pengisi jiwa ragamu itu.
Tapi tahukah kamu,
Cinta yang kamu dambakan itu menyakitkan.
Sering pula ia mengecewakan,
Selagi dia belum halal untukmu,
Selagi itu ia menyeksakan jiwamu.
Kamu dan dia belum ada ikatan,
Itu hakikat!
Meletakkan harapan...
Hanya bakal mengundang kekecewaan demi kekecewaan,
Kerana semuanya, masih tiada kepastian.
Hatimu kosong?
Isikanlah hatimu itu,
Jangan biar kekosongan menyelubung dirimu,
Berimanlah.
Yakinilah.
Bahawa Dia itu sentiasa dekat,
Amat-amat dekat,
Amat amat amat dekat.
Dia tahu kamu sedang berduka,
Dia Maha Tahu betapa berat ujian yang menimpa,
Dia mendengar segala rintih jiwamu itu,
Dirimu itu milik-Nya,
Dan pada-Nya jua ada pengubat jiwamu yang lara.
Isi hatimu...
Dengan cinta-Nya,
Syukurmu atas nikmat-nikmat yang kamu peroleh tidak terhitung jumlahnya.
Pengharapan yang kamu gantung hanya pada-Nya.
Sungguh,
Ia dapat menenangkan jiwa,
Setenang-tenangnya.
Bertawakkallah kepada-Nya
Yakinlah,
Dia punyai aturan untukmu,
Dan pastinya ia yang terbaik!
Sedang manusia itu hanya mampu bersangka-sangka...
Duhai insan,
Isi hati kecilmu itu...
Kerana sesungguhnya Dia sentiasa ada...!
*article ILUVISLAM.COM

Friday, August 26, 2011

kad raya!

assalamualaikum

td bukak box surat
ade kad raya!
jeng jeng jeng!


daripada fifiey the flower tots 
heh
lucu je.lebih 10 tahun kot tk dpt kad raye.
SELAMAT HARI RAYA JUGE FIFIEY!

Thursday, August 25, 2011

sape yg hebat sgt tu boleh bezekn 80gsm dgn 70gsm?

assalamualaikum.

aku bengang.aku tension.aku rase nak koyak2 form PTPTN. okay. salah satu rules isi form PTPTN. print mnggunakan A4 paper 80 gsm. dah la lmbt dpt email dr ptptn. pg td bru terkedek2 nk print. procedure nak mengade2 semue. bile nk print, printer pulak rosak. jadahnye . eeee. dah la g kdai berhampiran nk print. sekali print gune paper 70 gsm. amik kau. deknor ckp jgn gune paper 70gsm. nnti kene reject. dah la kene rm 17 hinggit td! mahal gilo. aku dgn prasaan yg geram, g balik kdai tu. nk print balik. but gune paper 80 gsm la. tibe akak tu lak kate kt kdai tu xprovide paper 80 gsm atau lebih tebal dr 70 gsm. grrrrr. marahnye aku. start kerete,bawak laju nk mati g cr paper 80 gsm pulak. dah dpt, g balik. print balik. sekali tgok, aik. same je kot tebalnye! xde beze. klau beze nye boleh rase, aku boleh terime. mcm paper double A ke ape. cisss. nasib akak tu baik hati. print due helai je. bg aku tgok. sbb akak tu dulu ptptn jugak. die gune 70gsm ok je. tu yg die suh aku xpayah print gune 80gsm tu. mmbazir je. hah. balik umh bukak purse cr ic.ic lak xde. mane pergi. last gune medical check up. means aku g upm ari tu xde ic lah? errrr. aku bengang ni! 

Thursday, August 18, 2011

mintak boring pergi jauh2

ASSALAMUALAIKUM.


esok akan berangkat ke UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA,SERDANG. 
okay. bukan nak register,bukan nak jumpe member. 
tp aku dtg untuk KURSUS IPTA. haha. 
bunyi mcm boring.
3 hari je g.bukan lame pun.xlari boyfriend tu.
heh.merepek lg.
 tp dr duk umh terperat mcm org tunggu telur ayam menetas baik g ye dak. 
*actually malas nk g.tp abah suruh g. haih!

Tuesday, August 16, 2011

YA ALLAH
 kau murahkan lah rezekiku pada 
bulan RAMADHAN ini
sesungguhnya bulan RAMADAHAN 
adalah bulan yg mulia


*tibe cousin aku comment tanya baju raye dh beli belum.
hampehhhhhhh -.-

Saturday, August 13, 2011

hati kate nak
jiwe kate xnak
mcmne ni?

*pening la gilo

Thursday, August 11, 2011

petBLOG.aku terpikat.

assalamualikum.
alhamdulillah..selamat selesaikan terawih sekali lagi..dah malam ke sebelas. ye dok? cepat je.jap lagi dh malam ke lime belas. dah nak raye le gamaknye? *tak masuk title lagi.okay.tgok title.sape petBLOG ni? aku terpikat lg. amboi. bunyi mcm lain. haha. jangan gelabah jangan terbeliak biji mate.
cube rajin2 kan jari tu click petBLOG ni. haaaa. amacam? comel tak? bukan aku terpikat kat empunye blog tu. tp aku terpikat dgn kecomelan animation2 yg die buat. mcm budak tadika pun ade. plus terpikat ngn pet2 tuuuu. respect same lu laa brother. firstime jumpe mamat yg blog die mmg all about pet ni. klau aku ckp jarang jumpe llaki suke pet boleh? ni bukan kes jambu ni bukan kes nyahhh. tgok profile pun degree in animal science. amboi. kan terpancar tu keikhlasannye tu? cewahhhh. biasenye org yg suke pet ni hati diorg lembut. haaa. boleh la buat calon suami ekh cenggitu. haha. *joke2.
tgok entry die smue pasal pet kan. aku pun nk buat entry psl pet aku jugak la gamaknye.ekekeh. mmg aku tabsub kat kucing. kdg2 aku pelik dgn org yg takut ngn kucing.org yg geli ngn kucing,aku bukan stakat pelik, tp musykil. kotor sgt ke kucing?mcm la die bersih sgt. haha. dulu time kecit2 lagi la tabsub. nmpk kucing terbiar je kat sk, amik bawak balik masuk dlm beg. mandi kan. bg susu, bg makan. pastu kene bebel ngn mak abah. hehe. kesian la tgok. mcm2 cerite la psl kucing ni. ade tu anak kucing dlm longkang yg penuh ngn lumpur. hujan2. aku la jd supermak selamatkan die. tp tk lame.due hari je hidup. aku layan kucing mcm layan anak aku rase.hehe.kdg2 tido pun aku pelok. kesian die kan xde mak nak pelok2. hehe. 
skrg ni aku ade due ekor kucing.satu tu sedie maklum la.mimot yg dulu tu. dr kecit aku bele.smpai la skrg buncit.habiskan makanan dalam umah je. hehe. kisah die ni biase je. dulu mak die beranak dekat ngn umah aku. aku yg mmg tgah xde kucing ni sedaye upaye mencuri die.haha.opps.die xde tuan ok.curi die dr mak die.tp time ni dh xmenyusu la.mak die pun slalu mintak mkn kt umh aku.cume tak jinak je..first2 tu mmg liar.garang.heh.tp skjap je. sminggu je dh jinak.smpai la skrg.dh jd mem dlm umah.die ni kuat mkn nauzubillah.selagi perut tk keras tk buncit mmg mkn je. kdg2 risau jugak. mcm nak pecah  -.-
kucing kedue.haha.ni pelik sikit. ade kawan mak aku ckp hidung die mcm sarah raisuddin.satu perlian tu kan.ekekeh. jgn marah peminat sarah raisuddin ye. name die kiki. amacam? mcm cite ana lulu? haha. tp popular ngn nickname die kiki lala. haha. bunyi mcm gedik. kiki ni org tersayang bg tau. die suruh jage kan. haaaa. sape org tersayang? mulut dh kene zip. xboleh bgtau. hehe. mmg comel. rmai yg tgok die msti tye berape ribu beli ni. amboi. ni yg rase nk jual je kiki. haha. ramai yg nak dukung die tp mmg jgn mimpi lah. die ngn tuan die je jinak. ngn org tk kenal, pandang pun tidak. sabar je la kan. tp die ni xreti mkn nasi mcm mimot. die mkn wiskes je banyak. mcm kenyang je kan mkn bende alah tu. tp die mmg baik. xpenah kacau org. keje die main mkn tido. tu je. tp bab2 mandi mmg kene beware sikit la. die anti air. klau mimot xkesah jnji gune air panas. gedik tak gedik kucing zaman skrg. demand. pape pun sgt sayang kat diorg ni. mmg jd teman aku setiap mase. jap lg dh naik cuti, can't imagine life tnpe diorg :(

die mmg suke buat action pelik

hidung sarah raisuddin.ekekeh

kiki lala

mimot perut kelaparan

diorg mmg mesre.heh.perut mimot mcm belon.

auta je sangkar ni.xde mkne diorg nk duduk dlm ni

kucing pun pkai syampoo.aloe vera lagi.hehe

mknn kiki.yg basah die xmkn
*sayangi lah haiwan.sesungguhnya kucing 
itu binatang kesayangan nabi :)


Wednesday, August 10, 2011

cerita lapuk tp nak cerite jugak.kehkeh

assalamualaikum..
xjawab dosa,kalau jawab sayang. *cehh.tiru ayat maria elena.okay.penat terawih.tibe rindu lak kat tempat kerja. *COILCRAFT (MALAYSIA)SDN BHD. ituuu diaa. nak bold jugak name company tmpat aku kerja. rase aku mmg xpenah update pasal experiences aku kerja kat tmpat ni kan.haha. coilcraft? name pun pelik je. mule2 aku igt ni company magazine ke ape. padahal ni company komputer and handphone. hamik. trigt computing ngn miss JJ. cehhh.


okay okay. company ni bekas kakak ipar aku yg bg suggestion. kenape bekas? nanti aku cerite. *menyampah. heh. org kate nk keje kat sini susah nak dapat. xtahu knpe. sbb meletupsss kot company ni.time aku mintak keje,terus kene interview.mcm2 die tye. yg pasti die tye, 'tak smbung study ke?' haaa. nmpak sgt xnk amik pekerje smbilan. aku pun jawab je la tak. haha.tunggu 3 hari je. terus dpt call suh start keje. fuhh. lege.


first day keje.mcm biase lah. mengantuk gile.plus2 xde mmber lg. tp bile dh sminggu mmg meletupsss. sentap ngn pkrje2 kat situ. best! haha. okay. aku dpt bahagian smue perempuan. haaa. kan dh ckp. life aku mmg dtakdirkn smue pmpuan. eh. tp aku bukan less. euuuwwwww! ekekeh. dah dah. stop. company ni byk cwngn. yg aku keje ni yg main. mmg besar lah. ape yg aku buat everyday mmg mengantuk. mngadap scope/microscope. okay. aku keje bahagian lab la kirenye. mmg suhu sejuk gilooo. mcm nk beku keje kt situu.tp aku gune scope tu bukan nk observe cell ke ape ke mcm blaja bio dulu tu. haha. aku cek chip2 handphone dn computer. amikk. haaa. mmg kecit gile nauzubillah. klau nak tgok,cube hempas handphone korang smpai terburai.tgok rupe chip dlm ph korang tu.bnde tu la aku mngadap hari2. hehe. before start keje ade class tau. kene hafal name2 reject. means nnti dh observe chip nmpk ade reject kene buang. payahhh oooo. tp hari2 buat dh biase. malas la nk type pnjg2. ckp pun bukan korang paham ape aku buat, haha. nahhh gambar2 time bekerjaye dulu. cewahhhh ;)


pdhl mate kejam tu.ekekeh

ni namenye trek.

ni bestie la time keje,iera.baru 18 tahun.

kak ros,kak ina,kak hawa. 

tgah rehat boleh la berangan amik gmbar.bos xde!

iera,kak hawa.kak eton

bestie lg ;)

wlupun pangkat kakak2,mak cik2, tp smue havoc tawww.hee

dan lagi ;)

sejukkkkk :)

okay.tu je nak cite.experiences yg amat seronok spnjg 2 months keje kat sini, rinduuuu kat diorang! bogoshipo . assalamualaikum :)

Monday, August 8, 2011

terpegunnnnn ;)

assalamualaikum..
dah lame tak bukak blog. SENTAP. hehe. mmg xde mood nak update blog wat mase ni. tp hari ni,hehe. lain pulak. ni sbb bace blog mira hasan tu lah kan. tu yg buat aku smgt nak update blog. lagipun malam ni bosannnnnnnnn,bengang,gerammmm.haha.xde ape lah. sape mira hasan tu? die ni dah meletupppps skrg xkan lah xknl lagi kan. nak tag pun malas lahh. gare2 dah meletupssss, die private blog ngn fb die. hahah. sentap tak sentap lahh. hanye dgn satu entry, satu malaysie kot dh kenal die. untung kan? untung la die dh kawin skrg. umur baru 19, baye eden ni haaa. hehe. pape pun congrates lahh kat diorg ni. tanggungjawab dah besa. ngeh ngeh. aku pulak? cewahhhhh. berangan nak lebih. slagi tak kerja, jgn harap lah eden nak kawin. ;)

SALAM RAMADHAN. belum trlambat kot nak wish.haha.tulah.busy sgt masak bulan2 puase ni,mmg xde mase nak update2 blog.cehhh.padahal membute tak igt dunie.haha.serius cpt gile dah seminggu puase. alhamdulilah laaa buat mase ni xde ponteng puase. terawih pun penuh lagi. dulu kat campus buat 8 rakaat je. ni kat masjid rumah, hamik. 20 rakaat. yelah. g ngn mak. mak buat 20 rakaat.segan la eden nak chow awal2.haha.tp bukan aku terawih sbb segan okay.niat tetap kerana ALLAH TAALA.lagipun bile lg nak buat 20 rakaat kan.cewahhh. kat campus dulu ade la capture2 gambar pkai telekung kan.tp tahun ni xde la.segan eden.mak cik2 ramai.kang ade ckp aku gile kamera lak.heheh.ade satu lg,aku mmg geram laa kan.aku tgah smbyg tepi tingkap,ade budak main mercun kat kaki lime masjid. terkejut gilo. nasib la aku respect mak cik2 kat situ. klau tk mmg aku klua aku baling mercun dlm mulut diorg.kejam tak kejam.haha.

puase,puase. igt program diet aku mkin mnjd.amik kau.dh la dh xkeje.duk umah mak pulak tu. mak asyik beli lauk sedap2 je. ishhh. rugi tak mkn. kat cmpus nnti xdpt mkn sedap2. kene balas dendam la.haha.makin naik la badan aku. tk mcm time keje dulu. xpela. janji ade org syg. cehhhhh. nnti nak kawin diet la balik. haha. gilo ke ape. degree tk start lg nk kawin. berangan xsudah2. demam mira hasan tu tk hilang2 lagi. hehhe. demam terpegun ;)

ok2.stop la pasal mira hasan tu. gatai beno nak ikut mcm die. hah. xdela. sempene bulan puase ni aku dpt petunjuk. bebaik2 dgn smue org. haha. nmpk sgt byk buat salah kat org kan. aku hambe ALLAH yg xlekang dr dose. alhamdulillah. aku dh jernihkan air yg keruh dgn beberape org. xnak la mention kan. segan la eden. hehe. tapi ade jugak yg buat aku mcm smpah. ye la. aku mintak maaf tu jgn la buat aku mcm sampah kan. take notes sikit kat sini,even bukan aku yg salah tp aku still mintak maaf okay. haaa. yg terase tu ringankan la mulut mintak maaf.. org tk nak bebaik bia lah. jnji aku dh selesaikan tanggungjawab aku sbgai ISLAM. okay.dh malas nak type. selamat bersahur dan selamat berpuase! bogoshipo <3