Sunday, February 27, 2011

tgok lembu lg better dr tgok muke kau

musuh mmg bertakhta kat hati mengalahkan boyfriend kan? haha.no no no.bukan laaa musuh. saje je mention. boyfriend? ehhhh. silapp. aku mana ade boyfriend. ayat keling campur bangla.klau aku dahhh xsuke tu, mmg name kau pun aku tak nak dga.apetah lagi tgok muke kau.bayang2 kau pun aku xnak tgok.soryy ye. aku dah cakap. jgn cabar aku. kang gunung berapi ni meletup baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah. kau cari pasal,aku cr pasal jugak.mmg kau sorg je laaa yg boleh menggedik kat sini.ehhh.aku mmg anti minah gedik.kau kene tahu tu.kau jgn laa gedik depan mate aku.aku meluat.aku nak muntah.aku rse nak lempang2 muke kau.ape kau kesah kan?

Saturday, February 26, 2011

hati puas tahap gunung berapi

project computing engineering 2 dah berjaye dipresentkan pagi td. Ya Allah.Alhamdulillah.puas hati aku segala bagai beban tentang project ni dahhh xde. every single things dah all out pagi td.now tinggal report je.tinggal sikit je.just perbahagian kerja n masukkan output.keje senang je tu.aku malas nak pk dah.haha.group first yg present group fifi semue. diorang pun okay.library sytem. wahhh. tgok la group member diorang kan. muke2 buku semue nye.mmg sesuai sgt2 buat system tu.nampak chemistry program diorg tu td.kihkih.and lg satu group fad. haaaa.ni mmg xboleh dipertikaikan la.group budak paling bijak bestari.pasal ape aku tk igt tp ade la output mcm hot g. antre nye 'ain disaman sebab menggunakan nama ain raffali'. wahhh wahhhhhh. menganjing ke hape haaaaa? tahu la name tu sedap kan.kahkah. good attraction kat situ. thumb ups! next group aku pulak.okay la.group second.so setting tmpat baik punye sbb xnak mmbelakangkan miss kan.mule2 ika yg kene intro.tibe niena pick aku suh aku buat intro.aku pun bantai saje la.membebel2.haih.dapat respon yg agak bagus dr classmates.xnak la diorg bosan n xtahu ape sebenarnye program group aku kan.thanks to nizar sbb tolong group aku td.nnti mintak ice cream dr kmi semue heh. untung laaa dapat 6 ice cream nnti.hhaaha.thanks kat miss jj jugak sbb xmntak input yg bukan2.klau tak abis laa corrupt semue programming tu.sekarang mengharapkan marks dapat tinggi sbb penat laa weh layan project ni wehhh. haha.bangun tido pk project,nak tido pk project,selagi tk siap selagi tu pk.sampai ponteng class lain sbb nak buat project, tido lambat, tido time class dr huang. haha. ampun2. teruk betul perangai.


Tutup cerita pasal project tu.dah settle dahhh.g main jauh2 la heh.haha.esok dah tets computing pulak.tp aku tak sentuh ape2 lagi.semue sbb projek.haha.projek lagi.minggu ni mmg minggu hectic aku.mcm nak tido pun tk sempat.esok test computing, ahad buat project ADM pulak.shooting sikitttttt, selase lab test, rabu test chem 3.haaa.hamik kau.mana satu aku nk buat dulu.mmg aku jadi minah serabut minggu ni.


tapi tapi tapi...


lagi 2 minggu lebih je kat sini.2 minggu tu tk lame.sekejap.ehhh.aku dah start rase sedih.apedehal tah.even xsampai setahun pun kat sini kan. pejam celik pejam celik mesti 18hb tu sampai jugak nnti.mase yg tinggal ni aku nak gunekan sebaik-baiknye.klau aku bermanje2 ngn korang ke,aku mcm pelik je ke,jgn rase pelik heh.guys, i will missing u...... 

Monday, February 21, 2011

ape kau buat,aku tak kesah.
aku terima.
tapi kau still kawan aku.

H.A.P.P.Y B.I.R.T.H.D.A.Y

-.-'


Sunday, February 20, 2011

mata bengkak layan hati malaya

sekarang cuba tgok jam sudah pukul berape?haha.apedehal aku tak tido lagi ni.musykil musykil.errrrr.lepas ni aku rase aku boleh laa gantikan PM.rase mcm berpatriotik abis ni.semangat mcm nak  meletus letus.haha.lucu nye la hai.aku layan HATI MALAYA sampai 4 pagi bhai.percaye la percaye.semangat abis dah ni.rase mcm nak g nyanyi lagu NEGARA KU kat padang kawat sekarang.apedehal kau aien? 






*credit to MUHAMMAD AMIRUL MUKMININ BIN RUSLAN 
sbb teman aku.klau tak mmg aku dah terlentokkkk 
abis.errrrr.pinjam jap ea afiqahhhh. :)
b.e.s.t.f.r.i.e.n.d.s ?

pppppffffffffttttttt!

main jauh jauh lahhh.

-.-

Friday, February 18, 2011

mata ohhh mata

setelah aku menggoogle website2 tentang rahsie mate ni,baru tahu.mate ni special kan? mesti korang tak tahu kan.


Saiz mata kecil
Peramah, banyak cakap, kurang  pertimbangan. 
Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan  kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan  syahwatnya dengan baik.

Saiz mata sedang 
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta  perlukan belaian mesra suami.
Saiz mata  lebar  
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.Tapi boleh setia. Nafsu syahwat tinggi.
Mata selalu berkedip 
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar. 
Wanita ini baik

Mata jarang berkedip 
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil,bertanggungjawab,tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.
Mata cengkung 
Kurang memuaskan, materialistik,hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.
Mata redup 
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati
tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.

Matanya seolah tersembul keluar 
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya..
Kata orang tua-tua, if bulu mata kita gugur tanda ada orang rindu kat kita. Ada gak yang kata if simpan 3 helai bulu mata yang gugur tu, letak bawah bantal, maka akan mimpi lah kita pada insan yang merindui kita tu dan ada jugak yang kata ambik bulu mata yang gugur tu letak atas kepala, nanti rambut cepat panjang. Macam-macamlah kan.. Tapi betul ke ekh?

Aku tak pernah buat pun bab-bab boh bawah bantal tu tapi bab letak atas rambut tu ada la gak buat masa zaman sekolah dolu-dolu.. hehehe.. nak rambut cepat panjang kononnya. Tapi kekadang, dah besar panjang ni terbuat gak... hahahaha... Tapi mana nak tau cepat panjang ke tidak, cuma bende dah terset dalam kepala cam tu, jadi cam automatik je nak letak atas kepala.

haaa.ni nak mule kan cerita ni.mate aku sekarang ni tgah sakit.start hari sabtu ari tu.after dinner.mule2 gatal2.tp aku tahan je laa.bila sampai hari isnin.haaaa.hamik kau! tgok2 cermin mate kanan aku bengkak bhai.macam kene gigit lebahh.tp pk2 balik.mana ade lebahhh nak gigit aku kat sini.setelah diselidik2 antare aku dengan bedah.kami mmbuat conclusion yg mate aku ni sensitif dgn glue bulu mate palsu. -.-
al maklumlahhhh.pergi annual dinner malam jumaat ari tu.pakai laa bulu mate palsu tau.haihhh.
pakai sampai pagi pulak tu.dalam kul 4 pagi baru cabut.mak ai.mmg sakit laaa nak tanggalkan tu.
tapi still cool.overnyte semue bagai.semalam laaa kemuncak kesakitan nye.mmg bengkak n gatal bhai.tak tahu nak cakap ape.
pagi td g class.hamik kau.semue mmg nak mngnjing mate aku.ketumbik laaa.tembel laaaa.ape lagi haaa.woooo.segan bhai.ape lagi.niena pun kluakan idea die yg sgt bernas.die bg pinjam spec die.hahah.untung laaa power spec die tak kuat.xde laa aku pening lalat nak pkai spec die.haih.time mate aku tgah mcm ni,time ni laaa lecturer aku panggil semue students berkumpul kat meja lab aku.die nak demo laaa bagai.mmg semue org tgok mate aku laa kan.errrrr.serius laaaa.confident level berkurang bhai.
baru tahu.personaliti tu sgt penting.effect lain jugakkk.bulu mate aku banyak gugur sejak2 ni.semalam je sampai lima helai.lame2 habis aku xde bulu mate.ke ramai yg rindu aku kan?kahkah!jumpe doctor pun xguna jugak.hahah.so,pengajaran nye.klau nak pkai bulu mate palsu tu,jgn biar lame sgt.glue tu ade chemical.kulit dekat2 ngn mate kulit sensitif.so jage baik2 mate kite heh. :)



ni mate aku.tolong laaa percaye. :)

Thursday, February 17, 2011

syukran

hah.aku kejam.ape kau kesah kan?
kau buat aku.aku boleh buat kau jugakk.
kau mngadu simpati ngn org lain.
wahhhh.seolah2 kau laa bidadari dr syurga.
kau laa yg baik hati.muka innocent.
haha.aku tak kesah.
thanks ye thanks.

cik ted warne brown

pssss pssss.
sekarang dah dapat teman tidur baru.
hehe. :)

cik ted dgn bantal busuk :)


thanks a lot :)


hari ni jugakkk pergi klinik uitm.konon nak cek mata.mata bengkak belah kanan.
org semue kate aku mngndap org mandi.haihhh.ape kes.aku nak ngendap sape?
firstime g klinik kat uitm ni.time cek tu pun doctor tu boleh cakap aku mngndap org.
siot betul.aku tgah sakit ni die pergi buat lawak bagai.
time nak balik g la kaunter farmasi.nak amik ubat.tunggu punye tunggu.
dapat laa tiga jenis ubat.

1.ubat selesema
2.ubat demam
3.ubat tahan sakit

-.-

aku sakit mata.ape kaitan dengan selesema n demam?
okay okay.saya bukan doctor untuk mempertikaikan ubat2 ni.
mungkin mate ade kaitan dengan selesema. 
mungkin juga die tersalah bagi ubat.
 -.-

Tuesday, February 15, 2011

aku tak paham

sebab cinta
kawan boleh jadi musuh
musuh boleh jadi kawan
baik jadi jahat
jahat jadi baik
hebatnya cinta

friendship dgn couple.mana lagi penting?
credit to someone.thanks laaa dgn ape yg dah kau buat.
xpe.anggap je ape yg aku buat tu mcm xde pape.
anggap gak friendship kite xsepenting relationship korang
no hard feeling.
thanks again.

Monday, February 14, 2011

THE GLAM EVE

fuhhh fuhhh.tarik nafas lepaskan.baru sempat nak post.even dinner jumaat lpas.penat tak hilang2.so lambat la post.mood nak story everythings dah dtg. :)

jumaat :: 2.00 pm ::
huh.gila kentang miss juliana jaafar tu tahan classmates aku sampai pukul 12 setengah tgah hari.padahal class die sampai 10 setengah je.imagine je la 4 hours mengadap computing yg sememangnye aku paling tak suke.mood dah nak g dinner.mmg aku fokus laaa kan time die membebel2 dalam class tu.haha.fine la fine.balik2,settlekan lemang pulak.die otw dtg palam.die kan partner aku dinner.haha.mcm2 la agenda2 die.kene ngurat dgn bangla la indon laa time tunggu bas.ha.padan la muke.ngeeee.kat bilik pulak.fera dtg.nak tunjuk kan care make up kat bedah.make up la kat muke aku.sebab nak bg bedah tgok kan.mak ai.dgn bulu mate palsu semue lengkap bhai.mmg mcm bukan mate aku jadinye.berat woooo.cantik cantik.aku mmg xnak make up sgt pun g dinner tu.tibe fera kate die nak make up kan aku.mentang2 demo kat muke aku tu menjadi kan.haha.sementare nak tunggu pukul 6 tu.nak tido la konon.malam before tu tido kul 4.mmg mngntuk tp xboleh tido.. o_O


jumaat :: 7.00 pm ::
siap2 bagai.mmg plan nak gerak 7.30.huh.hampeh la.nak bersiap je mmg lame.solat magrib lagi.haha.tlorq pun sampai lewat.jalan jem bhai.pukul 8.30 baru tlorq sampai petronas amik aku.hah.mmg kene bahan la dalam kereta kan.segan aku.amir pun same.mmg mngnjing xabis2.haih.nad farah n lain2 naik kereta sewa.saga baru.aku pulak kene campak dalam kereta tlorq.nasib badan la kan.nnti touching lagi,susah aku.haha.lemang pun naik tlorq.lemang senyap je.tak tahu kenape.tergamam kot tgok tlorq.kahkah.fine2.dgn xtahu jalan nye.tlorq pun main hentam je.tp sampai gak laaa.dalam 9.30.turun kereta,jumpa yus n apek.nak celak.ape daaaa.turn2 belakang,tlorq dah xde.mana die pergi tahhh.xsempat nak ckp thanks pun brother.hehe

jumaat :: 9.30 pm ::
sampai de palma hotel.kecit je.xbesar mana.masuk2 dewan.terus la g meja.time ni event dah start.haha.kire aku dtg lambat laaa.muat muke seposen masuk dalam.first impression,hmmmm.hmmm.not bad la.boleh tahan laa dinner ni.haha.mcm2 laaa memories sepanjang dinner ni.lets pictures describe everythings. :)

meet miss izzah.best dress for lecturer :)

roomates sayang n lemang sayang

meet geun suk celup.hahah

food sedap tahap gampang

'munir' n farah

koco n nad

amiruddin mohd noor


syiraaaaa

apek perform smart bhai

meja 45.

meet amirul mukminin

joker of palam ::toyo::



banyak lagi pic ade.mmg tak muat nak upload banyak2.hehe.klau nak tgok,dtg bilik tgok puas2.haha
after dinner abis,lepak ict.duk2 situ.amik2 gambar.borak2.haaa.time ni dah jadi dua kereta yg g.kawan2 sk nad n farah join.aku n lemang layan kan aje lahhh.bende unplanned kan.so jalan2.haaa.boleh pulak kereta saga tu calar.hadoi.terlanggar batu kat petronas.mmg nampak bhai.xpe biz xpe.abang sewe kereta tu xperasan.haha.after that,g makan2 kat restoran bistro.time dinner tak makan byk2.lapar balik makan laaa roti tlor la bagai.dah penat2 mkn semue.gerak la balik.time ni aku drive.gile terbaik.dah lame tak drive.kereta pun kereta lain.function saga baru opposite ngn kereta abah.aku nak bg signal terbagi wiper.hah.lucu je.terbaik laaa drive 4 pagi dari shah alam ke palam.kereta xbanyak,seronok je drive.haha.sampai palam tak pk ape nak ganti tidooo.ngntuk bhai. -.-






baring tagh2 jalan pun bolehh kan lemang

roti tlor mamak terbaik bhai

calar

kereta terbaik


restoran bistro
cukup laaa cukup.penat dah ni.complete dah.haha. :)



Friday, February 11, 2011

kau nak gelabah,aku tak kesahh.

ehhhh.kau.kau gelabah sgt ke?aku musykil
gamaknye.bile bukak wall kau,mostly friends kau friends aku.
yg kau mmg kenal tu aku tak heran lah.
tp ni yg mmg kau xde kaitan tu pun ade.mcm pelik je kau ni.
bile bukak blog kau,same jugakk.ehhh.aneh lagi.
bile bukak wall org yg aku nak tgok mesti ade post dr kau.
aneh lagi sekali.
aku xpaham laa org mcm kau.jgn amik hak org klau rase diri tu ade pride.
hah.aku tak gelabah mcm kau.
so aku tak take serious sgt.
tmbah pulak kat formspring ade org yg xde name ckp aku jgn deny2.
ehhh.jgn gelabah sgt bhaaaai.
malas nak cakap banyak.
demam2 mcm ni buat aku rase palat nak post panjang2.

Tuesday, February 8, 2011

ini semue tentang perasaan

aku tak hebat mcm org lain
aku tak cantik mcm org lain
aku biase2 
kebaikan keburukan tu semue plus minus
aku bersyukur 
tapi kau
kau buat aku happy
kau buat aku ketawe
kau buat aku bahagia
kau buat aku rase loved
kau buat aku sedih
kau buat aku rase bodoh
kau buat macam macam

tapi aku rase puas
puas dapat tgok kau bahagia : |

thanks "KAWAN"

speechless

kelmarin birthday aku.
kelmarin deqnor tunang
mlm td muke penuh dgn kek coklat.
thanks nini,dibot,bedah,fera,anem,yana,teh.
rase mcm kat stf pulak mlm td.
mulut rase mcm nak bercakap tp mood xde.
rase mcm nak menjerit2 tp tak mampu dah.
nak buat ape lg.
ORGANIC CHEMISTRY
kau jadi BOYFRIEND aku tau?
sure kau tak ignore aku kan?
SAYANG KAU KETAT2 :'(

Thursday, February 3, 2011

hari ni test adm.
SPEECHLESS 
-.-