Sunday, October 31, 2010

mood emo gaban dah datang. :'(

Cinta Arjuna – Aliff Aziz


Ku peluk indah manisnya cinta

Semuanya terasa indah
Bagai di alam cerita cinta
Hadir bahagia selama-lama
Katamu kekasih yang sedang kita alami

Takkan kekal ‘tuk selamanya
Mengapa kekasih
Tiada kau percaya
Kebenaran cerita kita
Bagaimanakah lagi untuk aku buktikan

Selamilah pada kejujuranku
Jadikan ku arjuna
Arjuna di hatimu
Percayalah oh puteri
Bagaimanakah lagi untuk aku buktikan

Selamilah pada kejujuranku
Jadikan ku arjuna
Arjuna di hatimu
Percayalah oh puteri
Oh percayalah bidadari.


*thanx buat aku menangis
 lagi malam tadi.
time kasih sbb ignore aku.
now i already get
wat i  want.

Saturday, October 30, 2010

short inspiration =)

friendship is like music, it has its dark sides and bright sides,
its highs and lows, but it will always
stay sweet as long as u listen. :)

When it is dark enough, you can see the stars.

I thought of you and smiled today... not because I still miss you,
but because I realized I can be happy without you. Hope you can say the same.
KEJAM!

"If you love somebody, set them free. If they return, they were always yours.
If they don't, they never were."

Be true to yourself, express your own opinion without hesitation
and never give up on your dreams.

close the door, lock it tight, then i know your safe tonight,
turn on our song, that means the most, believe I'm there & hold me close...

You can close your eyes from the things you dont 
want to see but you can never close 
your heart from the things you dont want to feel.

Love is you, you are my love =)

hope for the best, prepare for the worst, fight for what you believe,
expecting nothing, and you'll never be disappointed
in all that life throws at you.

"Friendship often ends in love; but love in friendship - never."

~ Destiny decides who touches your Life ~
Your heart decides who touches your Soul ~

When life gives you a hundred reasons to break down and cry,
show life that you have a million reasons
to smile and laugh!

sometimes you will break down and sometimes you will cry
but just remember that it's not a sign of weakness,
it's a sign that you've been strong for too long.

I could fill a thousand pages telling you how
I felt and still you would not understand.

Loving is not how u forget, but how u forgive
Not how u listen, but how u understand
Not what u see, but what u feel
Not how to let go, but how to hold on.

So now I leave you without a sound except my heart shattering.

Your arms around me so tight, and everything felt so right.

(I) a(M) lucky to have you and (I) am sad u left me Wat happened
to u(S)? I'm lo(S)t in a world of loneliness I love (U)

*plis t8 note.aku miss kau. :'(

the way u are. :)

deqno cakap,
appreciate people.
okay aien.ape pun happen
 kne appreciate org.
sbb aku paham feeling klau diri xdi appreciate.
its too hurt.
*mood malam ni blushing sebenarnye.
HAHAHAHA.   :)

Thursday, October 28, 2010

boys out there.check it out.:)

Seorang lelaki balik rumah.. Dia jadi heran gler halaman umah berselerak, surat kat peti pos tak berambil, anak-anak tengah main korek-korek tanah kotor, baju compang-camping, penuh dengan tanah dan kotoran, rambut tak bersikat, tak bermandi.. Masuk ke pintu rumah lagi lelaki tu terkejut. Ruang tamu lagi teruk berselerak. Lelaki tu melaung nama isterinya.. Sepi tiada jawapan. Masuk ke dapur, sinki penuh dengan pinggan mangkuk tak berbasuh, periuk tak bercuci, mencari apa yang boleh dimakan tetapi tiada makanan yang dimasak. Masuk ke bilik air, baju belum berbasuh apatah lagi berendam. Lelaki itu cemas mencari isterinya. Dia bergegas ke tingkat atas melihat isterinya terbaring di atas katil sedang membaca buku.

“Awak sakit ke?” tanya lelaki itu.

“Tak lah”, jawab isterinya ringkas.

“Kenapa teruk sangat rumah kita hari ni?” Tanya si suami lagi sambil meletakkan tangan di dahi isterinya, kot-kot isterinya demam.

“Wahai suamiku, semalam semasa kita bertengkar, abg mengatakan yang saya ini hanyalah suri rumah, duduk di rumah tak sepenat diri abg yang duduk di pejabat, dan abg sering menanyakan apa kerja yang saya lakukan di rumah yang menyebabkan saya merungut kepenatan kadang-kadang..

NAH, HARI INI SAYA TIDAK MELAKUKAN KERJA-KERJA YANG BIASA SAYA LAKUKAN SETIAP HARI”

Kau isteriku

Dari ilham seorang lelaki..
“ Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus membebel, merengek atau mengilai seperti Pontianak. Seburukburuk perangai wanita, ia akan terus melekat di hati kita selagi hayat di kandung badan”

Bezanya antara ibu zaman dulu dengan ibu zaman sekarang… Ibu sekarang tidak mencubit atau memiat telinga anak-anak. Itu mungkin one of da reason why anak-anak tak berapa takut and at times, hanya memekakkan telinga setiap kali ibu member “ceramah percuma”. Mungkin anak-anak tak terasa kehilangan or boleh jadi melompat keriangan bila ibu takde kt uma (for instance if he’s gone for a short holiday)

Budak-budak zaman sekarang ramai kawan, banyak caranya mereka mengisi waktu. They will go for movies, clubbing, or most to most lepak kat tempat yang happening. As for me is different, if my wife is not at home, rumah boleh jadik porak peranda. Memang betul, jika isteri ada kat umah, kepala selalu pening. Pantang kalo isteri ada kat umah and I’m off duty, sure at times boleh membuat kepala serabut.

Kalau madam takde kat umah, alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat ape yang kita suka. Boleh belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dan fizkal. Pendek kata, FreeDoMmmmmlah!! But hairan bin ajaib, when dia betul-betul pergi meaning “She’s Gone”’ aku plak trasa separuh mati. Sehari dua memanglah shiokkk, no one shouting from the kitchen for help, no one to komen this and that, no one to criticize. Everything will be smooth… Tp masuk hari ketige, I felt something missing. Lebih-lebih lagi bila tuala mandi dah berbau ‘asshemmmm’, tak tau la mana nak cari yang baru. Colgate da nak abis, tak tau kat mana dia stock up. Air suam da habis, malas nk boil… Masuk hari keempat, rindu mula terasa.

Eventhough kat office, ramai yang cun melecun, wajahnya yang ditatap sejak dari tarikh menikah itu juga yang mengetuk pintu hati. Memanglah dia tak se-cun SITI NURHALIZA but the smile yang ikhlas, forever melekat kat ati and sukar ada pengganti.

Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer best pon jadi tak best. Nasik bungkus feberite jadik tak feberite. Makan kat 5 star hotel jadik rasa macam makan kat kedai AA. Lebih-lebih lagi bila laundry basket da makin bertimbun ngan baju kotor, fresh sluar dalam pun dah habis ntuk dipakai. Toilet dah mula licin berdaki.. Lantai dah berbelak, tak dimop.. Every nite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling blindly.. bila lonely gini, baru lah rasa benar kesepian.

Jangan kata sebulan atau setahun, belum seminggu isteri takde kat umah, aku dah rasa separuh pengsan. Masa ni barulah sedar netapa pentingnya seorang wanita bernama isteri… So guys out there.. jgn buli isteri kite. Kalau boleh, tolong dia buat kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat dia tu kuli ker?! Maid ker?!! Kan dia tu bini kita, best fren kita, sweetheart kita.. Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa nikah dulu cukup ker nak bayar gaji dia seumur hidup???!

And furthermore, kan sama2 kerja carik rezeki, sama jugak lah buat kerja rumah. Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang yang paling dekat terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker nengok bini kita? Dah la satu hari keja kat office, balik pulak kena buat kerja rumah lagi… penat tau! Kalaulah aku diberi peluang jadik seorang wanita,… tak rela!!! So to all mums and wives out there, live will be meaningless without You mothers. Uwaaaaaaa!!


“Ibu, ibu… engkaulah ratu hati ku…”

Bagaimana rasanya sehari tanpa ibu? Tak tau lah budak-budak zaman sekarang tp mse kcik, kalo mak takde, sumanya serba tak kena! Jgnkn seminggu, dua hari je dia takde kt uma, hidup mcm da tak bermakna. Memangla, mse mula-mula mak kuar umah, hati melonjak HAPPINESS!! Kalo mak takde, telinga boleh lega sebab if she’s around, for sure 24 hours tak habis-habis berleter…. Pooott peeett. Pooottt, peeett, boleh pecah eardrums. And if mak menjerit , boleh bergegar isi perut. Silap gaya, tingkap jendela tu pon ley tercabut. And if mak takde, Bangzaii!! Merdeka!!! Can do whatever!!!!

Boleh main galah pnjg smpai senja, boleh tgk tv smpai nk kua bijik mata, boleh monteng ngaji, boleh bergayut kt tepon lme2, n plg shiokk, boleh ponteng solat!!

But, the happiness does not long last. Masuk hari kedua dah terasa kehilangan. Sepi betul rasanya bila tak mendengar leteran mak. Rumah jadi sunyi sepi mcm “haunted village”. Pada ketika itulah kite sedar bahawa leteran mak yang seperti murai, sebenarnya penyeri rumah. Tanpa leteran itu, semuanya seperti MATI..

Without mum, hidup ni takde cabaran, no challenging, no suspense. Balik kul brape pon takde orang nak membebel, takde orang nak pulas telinga. Then we realized, jari jemari mak yang suka cubit dan memiat telinga itu la rupanya menjadikan hidup lebih bermakna. Pendek kata, biarlah mak membebel sepanjang hari. Tanpanya, hidup tidak berseri dan bererti. Demikianlah besarnya erti seorang EMAK, IBU, UMMI, MUMMY, MAMA in our life!!


SAYANGI LA KAUM PEREMPUAN KERANA TANPA MEREKA ANDA KEHILANGAN SESUATU..
HARGAI MEREKA!!!!!
*so bile dah kawin nanti klau
 suami xnak tolong buat kje 
umah,bia je porak perande.:)

hari jadi abah.281010.

abah nak kek mcm ni ke?singe tu macam boleh jadi logo lah.haha
hari ni hari jadi abah yg ke 56.aikkkk.macamm dahh tue je abahhh.tapi knpe org kate abahh macam orang 40 tahun.HAHHA.musykill kannnn.macamm klakaa klau dga.sabar je lahh.cucu pun dahh ade 9 org tahu x.haha.hari jadi abah hari ni.tp xde kek pulakk.yelahh.aku tinggal sorg je.xseronokk nak celebrate.kne tunggu rye haji ni baru lahh mcm seronok.semue ade.HAHHA.ampunn yeeee abah sebab xcelebrate hari ni.abah xmarahhh kan.lagipunn aien ngn makkk dahhh masakkk sedapp tadi.haha.padahal masak pucuk ubi masak lemakk ngn sambal tumis je.haha.maklumlahhh.umahh xde org.msk byk2 xde org nakk makan.ehhh.mcm salahh je statement aku.LALALLALALLA~


okay.okay.abah ni macam garang.tapi xpun sbnrnye.sempoi jugakk kdg2 tu kann.tapi kdg2 takutt jugakk klau die tgahh marah.HOHOHO.tapi pape pun mmg bertrime kasih byk2 sbb dahhh didik sampai lahhh jadi mcm aien baie skrg ni.haha.dan akak n abg2 yg lain jugakk.bukan senang tu nak besar kan kami adik beradik ni.masing2 ade kerenahhh yg amat pelik2.HAHHA.ape2 pun hopefully abah happy ye time2 bufday ni even tgahhh demam pun kan.hehehhe.jgn lupe makan ubat.!i love u more abahhh. :)

muke ni bukan muke abah ye.plis take note.haha.macam comel je kan.special dedicated to abah.


*appreaciate abahh2 di dunie ni
 sementare mreke masihh wujud.  




Wednesday, October 27, 2010

liza oh liza (-.-)

baru aku tahu mcm mne rse bosannye duk kat umahh ni kan.xde kawan.ade kawan pun mcm xbest je.HAHA.liza dah xde pulak.die dah kje kat tangkak.padan muke kau aien.dulu kau slalu tinggalkan die.skarang rse kan lahhh kan.aku ngn liza ni satu sk rendah dulu.after spm,terjumpe balik sbb kitorang amik lesen saing dulu.ni nakkkk bukak story time amik lesen dulu.byk sgt memories tahu x.aku suke sgt time amik lesen.

okay lahh.dulu aku amik lesen dgn cik hairon.die ni kawan ayah aku.haihhh.mmg seronok lahhhh ngn die.sbb die ni baik.pak cik.saye rindu dgn kerete pak cik!haha.wlupun krete tu mcm dahhhhh nazak.upppps!ampun pak cik!tp krete tu ttp berbakti tau x.klau xde die mmg aku naik krete sorong je lahhh kn skrg ni.tapi yg seronok nye anak pak cik ni pun tolong jugakkk.name mamat ni taufiq.yelahhhhh.die pun tgah cuti after stpm.kawan wan jugak.mcm geng lahhh kan.time jpj pulakkk.wahhh.mcm xpercye.bolehhh pu;akkk aku lulus.skali je woooo.hebat kan.sedangkan byk gile aku salah.malu malu.(-.-)

1) enjin dahhhhh start tp aku start lagi.mmg mmalukan.kan2?
2) aku xcek pun signal.wiper,free gear,side mirror.hentam je main nak jalan.
3) aku xturun kan handbrek punn time nakkkk reverse.so,enjin pun mati.malu.(-.-)
4) mati kat simpang.haihhh.

nilahhhh die nmenye aien.gelabahhhhh.tak tak.semue ni sbb krete jpj tu krete baru.maklumlahhhh.krete pak cik tu dahhh nazak.kne ganas2 bru lahhh jalan.tp krete jpj tu kne lembut2,clas pun kne lpas slow2.bunyi enjin xdga.so aku xtahu bile aku laju n bile aku prlahan.HAHAHHAHAHA.klaka.tp yg pastinye aku lulus mesti sbb aku time kat jalan rye aku bawak gile berhemahhhh.padahal tu semue hipokrit.HAHHA.tgok lahhhh skrg ni aku bawak mcm mne.120.padan muke kau jpj.aku xsuke btol.tapi liza repeat 3 kali kottt jalan rye.kesian die.xpe liza.kau dahhh lulus pun skrg.HAHA.tapi motor pulakkk aku repeat.mcm klaka.wat malu je.haihhhh.aku tau.jpj tu nak cari duit.yelahhh time tu nak cuti raye cine.HAHHA.saje cari ksalahan org.

haihhhh.tutp cerite jpj.slame 3 bulan aku amik lesen,slame ni lahhh aku rapat ngn liza.sejak tu lahhh aku xrapat ngn mimie.yelahhhh.sape tahan kn jd driver.HAHA.haihhhh.liza bile kau nak balik ni.aku rindu kau tahu x?HAHAHA.nanti kite ronggeng2 okay bile kau balik.:)

selamat tinggal L.hahahaha




Thursday, October 21, 2010

macam suke jee.:)

Miranda Cosgrove Kissin' U Lyrics



Sparks fly, it's like electricity. 
I might die when I forget how to breathe. 
You get closer and there's no where in this world I'd rather be. 
Time stops like everything around me is frozen, 
and nothin' matters but these few moments, 
when you open my mind to things I've never seen. 




'Cause when I'm kissin' you my senses come alive. 
Almost like the puzzle piece I've been tryin' to find, 
falls right into place, you're all that it takes, 
my doubts fade away when I'm kissin' you. 
When I'm kissin' you it all starts makin' sense, 
and all the questions I've been asking in my head, 
like, Are you the one? Should I really trust? 
Crystal clear it becomes when I'm kissin' you. 





Past loves, they never got very far. 
Walls up, made sure I guarded my heart. 
And I promised I wouldn't do this 'til I knew it was right for me. 
But no one, no guy that I met before could make me feel so right and secure. 
And have you noticed I lose my focus, 
and the world around me disappears. 





'Cause when I'm kissin' you my senses come alive. 
Almost like the puzzle piece I've been tryin' to find, 
falls right into place, you're all that it takes, 
my doubts fade away when I'm kissin' you. 
When I'm kissin' you it all starts makin' sense. 
and all the questions I've been asking in my head, 
like, Are you the one? Should I really trust? 
Crystal clear it becomes when I'm kissin' you. 





I've never felt nothing like this. 
You're makin' me open up. 
No point even tryin' to fight this, 
it kinda feels like it's looooove. 





'Cause when I'm kissin' you my senses come alive. 
Almost like the puzzle piece I've been tryin' to find, 
falls right into place, you're all that it takes, 
my doubts fade away when I'm kissin' you. 
When I'm kissin' you it all starts making sense, 
and all the questions I've been asking in my head, 
like, Are you the one? Should I really trust? 
Crystal clear it becomes when I'm kissin' you.


dedicated kat kau okay.thumbs up aien.:)